Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rabarberkaka med cashewtosca är en saftig kaka med knaprigt täcke som passar perfekt till eftermiddagskaffet.
Sätt ugnen på 175°. Ansa och skär rabarbern i ca 3 cm breda bitar. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret och mjölet blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet.
Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Lägg rabarberbitarna i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min.
Tosca: Grovhacka nötterna. Blanda smör, socker, mjölk och mjöl i en kastrull. Låt smeten sjuda under omrörning tills den tjocknat något. Rör i nötterna.
Häll smeten över den halvgräddade kakan och grädda ytterligare ca 15 min. Låt kakan kallna på galler.