Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarberkaka med cashewtosca

Rabarberkaka med cashewtosca  är en saftig kaka med knaprigt täcke som passar perfekt till eftermiddagskaffet.

Rabarberkaka med cashewtoscaRabarberkaka med cashewtoscaRabarberkaka med cashewtosca
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 grabarber
  • 100 gsmör
  • 2ägg
  • 2 dlströsocker
  • 2 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver

Tosca

  • 100 gcashewnötter- rostade och saltade
  • 100 gsmör
  • 1 dlströsocker
  • 2 mskmjölk
  • 2 mskvetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Ansa och skär rabarbern i ca 3 cm breda bitar. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret och mjölet blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet.

  2. Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Lägg rabarberbitarna i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min.

  3. Tosca: Grovhacka nötterna. Blanda smör, socker, mjölk och mjöl i en kastrull. Låt smeten sjuda under omrörning tills den tjocknat något. Rör i nötterna.

  4. Häll smeten över den halvgräddade kakan och grädda ytterligare ca 15 min. Låt kakan kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?