Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mjuk, sötsyrlig och glutenfri rabarberkaka bakad på mandelmjöl och bovetemjöl. Bovete är en ört som är naturligt fri från gluten.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med smör och bröa med glutenfritt ströbröd.
Blanda alla torra ingredienser i en skål utom kokossockret.
Vispa upp ägg, kokossocker och honung tills det är fluffigt.
Smält och bryn smöret gyllenbrunt. Häll i mjölken i smöret.
Vispa i de torra ingredienserna och vätskan i omgångar i äggsmeten.
Skär rabarberna i små bitar, skala rabarbern om det är kraftiga stjälkar, annars behövs det inte.
Häll upp smeten i formen, varva med rabarberbitarna och grädda i cirka 50-55 minuter.
Vänd upp kakan på ett fat och låt den svalna under formen.
Recept från Mitt kök