Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarberkaka med brynt smör

Mjuk, sötsyrlig och glutenfri rabarberkaka bakad på mandelmjöl och bovetemjöl. Bovete är en ört som är ­naturligt fri från gluten.

Rabarberkaka med brynt smör
Rabarberkaka med brynt smör
Rabarberkaka med brynt smör
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • smör- till formen
  • glutenfritt ströbröd- till formen
  • 1 dlmajsstärkelse (Maizena)
  • 2 dlbovetemjöl
  • 1 dlmandelmjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 0,5 tskvaniljpulver
  • 3ägg
  • 2 dlkokossocker
  • 1 dlhonung- flytande
  • 100 gsmör
  • 1 dlmjölk
  • 2rabarberstjälkar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med smör och bröa med glutenfritt ströbröd.

  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål utom kokossockret.

  3. Vispa upp ägg, kokossocker och honung tills det är fluffigt.

  4. Smält och bryn smöret gyllenbrunt. Häll i mjölken i smöret.

  5. Vispa i de torra ingredienserna och vätskan i omgångar i äggsmeten.

  6. Skär rabarberna i små bitar, skala rabarbern om det är kraftiga stjälkar, annars behövs det inte.

  7. Häll upp smeten i formen, varva med rabarberbitarna och grädda i cirka 50-55 minuter.

  8. Vänd upp kakan på ett fat och låt den svalna under formen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök