Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarbergrottor

Syltgrottor är en klassisk sommarkaka som alla älskar. Här har den fått ny fin fyllning.

Rabarbergrottor
Rabarbergrottor
Rabarbergrottor
Rabarbergrottor Foto: Lina Eriksson

Rabarbergrottor

  • 200 grabarber
  • 3 dlströsocker
  • 300 gsmör- rumsvarmt
  • 6 dlvetemjöl- (360 g)
  • 1 mskvaniljsocker
  • 2 tskbakpulver

Gör så här

  1. Ansa och skär rabarbern i små bitar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt 1 dl socker. Låt koka utan lock ca 10 min, till en tjock kompott. Låt kallna.

  2. Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och 2 dl socker poröst. Tillsätt mjölet blandat med vaniljsocker och bakpulver. Blanda snabbt ihop till en deg. Forma runda kulor av degen och lägg dem i småbrödsformar ställda på en plåt. Gör en liten grop i varje degkula och fyll med rabarberkompott.

  3. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 min. Låt kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?