Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarbergrottor

I rabarbergrottor med jordgubbssylt kan du även lägga bitar av den rabarber som blev över från lemonaden. Annars, ta en okokt rabarberstjälk.

Rabarbergrottor
Rabarbergrottor
Rabarbergrottor
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 125 gsmör- rumsvarmt
  • 0,75 dlströsocker
  • 2 dlvetemjöl
  • 0,5 dlpotatismjöl
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5 tskbakpulver
  • 2 tskvallmofrön- blåa
  • 1rabarberstjälk- liten
  • 1 dljordgubbsylt

Glasyr

  • 1 dlflorsocker
  • 1 mskvatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rör smör och socker luftigt. Tillsätt mjöl, potatismjöl, vaniljsocker, bakpulver och vallmofrön. Arbeta ihop till en deg.

  2. Skär rabarbern i skivor. Rulla degen till kulor och lägg dem i småbrödsformar. Gör en fördjupning och lägg en bit rabarber och en syltklick i varje.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Rör ihop glasyren och glasera ­kakorna när de svalnat.

Vad tyckte du om receptet?