Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarberglass – recept på krämig glass

Recept på hemgjord rabarberglass. Så enkelt och så gott. Här behövs ingen glassmaskin, det är bara att frysa i en form.

Monica Eisenman
Lisa Eisenman Frisk
Rabarberglass – recept på krämig glass
Rabarberglass – recept på krämig glass
Rabarberglass – recept på krämig glass
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 300 grabarber
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 mskvatten
  • 0,5 tskvaniljsocker
  • 5 dlvispgrädde
  • 1 burksöt kondenserad mjölk- (397 g)

Gör så här

  1. Ansa och skär rabarbern i bitar. Lägg rabarber, socker och vatten i en kastrull. Koka upp och låt sjuda tills rabarbern är mjuk. Tillsätt vaniljsocker och mosa rabarbern. Låt kallna.

  2. Vispa grädden. Rör ner den kondenserade mjölken. Häll gräddsmeten i en form. Häll på rabarberkrämen och dra med en gaffel så att det blandas lätt. Ställ i frysen tills glassen är genomfryst, ca 5 timmar. 

Vad tyckte du om receptet?