Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Detta är en fräsch och fruktig variant på den klassiska gazpachon. Servera gärna i kylda glas eller skålar.
Skär rabarbern i bitar. Skär bort skalet från melonen och ta bort kärnorna. Halvera och kärna ur tomater, gurka och chili. Skala vitlöksklyftan.
Mixa rabarber, vattenmelon, tomat, gurka, chili och vitlök i en matberedare eller med mixerstav till en finhackad massa. Rör i tomatjuice, limesaft och koriander.
Koka upp vattnet och lös upp buljongtärningen. Låt svalna och blanda sedan ner buljongen i gazpachon. Krydda med salt och peppar. Ställ soppan i kylen och låt stå ca 1 timme tills den är riktigt välkyld.