Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarbergazpacho

Detta är en fräsch och fruktig variant på den klassiska gazpachon. Servera gärna i kylda glas eller skålar.

RabarbergazpachoRabarbergazpachoRabarbergazpacho
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 200 grabarber
  • 200 gvattenmelon
  • 300 gtomater
  • 100 ggurka
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 dltomatjuice
  • 3 msksaft av pressad lime
  • 3 mskkoriander- finhackad
  • 2 dlvatten
  • 0,5hönsbuljongtärning- eller grönsaksbuljongtärning
  • 0,75 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skär rabarbern i bitar. Skär bort skalet från melonen och ta bort kärnorna. Halvera och kärna ur tomater, gurka och chili. Skala vitlöksklyftan.

  2. Mixa rabarber, vattenmelon, tomat, gurka, chili och vitlök i en matberedare eller med mixerstav till en finhackad massa. Rör i tomatjuice, limesaft och koriander.

  3. Koka upp vattnet och lös upp buljongtärningen. Låt svalna och blanda sedan ner buljongen i gazpachon. Krydda med salt och peppar. Ställ soppan i kylen och låt stå ca 1 timme tills den är riktigt välkyld. 

Vad tyckte du om receptet?