Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarbercupcakes med vit chokladtopping

Recept på rabarbercupcakes med vit chokladtopping. Läckra cupcakes garnerade med körsbärsblom. Förbered toppingen dagen före.

Rabarbercupcakes med vit chokladtoppingRabarbercupcakes med vit chokladtoppingRabarbercupcakes med vit chokladtopping

Ingredienser

  • 100 grabarber
  • 50 gsmör
  • 2 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 2 krmkardemumma- stött
  • 2ägg
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 dlmjölk

Chokladtopping

  • 175 gchoklad- vit
  • 2,5 dlvispgrädde

Garnering

  • 10körsbärsblommor

Gör så här

  1. Chokladtopping: Grovhacka chokladen och lägg i en kastrull, häll i grädden. Smält ihop på medelvärme. Rör då och då.

  2. Häll chokladen i en bunke. Låt svalna lite och täck sedan med plastfolie direkt mot ytan så att det inte bildas något skinn. Sätt in i kylen ca 10 timmar.

  3. Sätt ugnen på 175°. Ansa och skär rabarbern i mindre bitar. Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma.

  4. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Sikta ner mjölblandningen, lite i taget, och tillsätt smör och mjölk. Rör ihop till en slät smet.

  5. Fördela smeten i muffinsformar ställda på en plåt eller i en muffinsplåt. Strö över rabarberbitarna. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Låt kallna på galler.

  6. Vispa chokladtoppingen fluffig med elvisp. Spritsa toppingen på bakelserna. Garnera med körsbärsblommor.

Vad tyckte du om receptet?