Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rabarbercupcakes med vit chokladtopping. Läckra cupcakes garnerade med körsbärsblom. Förbered toppingen dagen före.
Chokladtopping: Grovhacka chokladen och lägg i en kastrull, häll i grädden. Smält ihop på medelvärme. Rör då och då.
Häll chokladen i en bunke. Låt svalna lite och täck sedan med plastfolie direkt mot ytan så att det inte bildas något skinn. Sätt in i kylen ca 10 timmar.
Sätt ugnen på 175°. Ansa och skär rabarbern i mindre bitar. Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma.
Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Sikta ner mjölblandningen, lite i taget, och tillsätt smör och mjölk. Rör ihop till en slät smet.
Fördela smeten i muffinsformar ställda på en plåt eller i en muffinsplåt. Strö över rabarberbitarna. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Låt kallna på galler.
Vispa chokladtoppingen fluffig med elvisp. Spritsa toppingen på bakelserna. Garnera med körsbärsblommor.