Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarbercupcake med mynta och kardemummakräm

Recept på rabarbercupcake med mynta och kardemummakräm. Cupcaken går utmärkt att frysa, men garnera strax före servering.

Rabarbercupcake med mynta och kardemummakräm
Rabarbercupcake med mynta och kardemummakräm
Rabarbercupcake med mynta och kardemummakräm

Ingredienser

  • 200 grabarber
  • 100 gsmör
  • 1,75 dlströsocker
  • 2ägg
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 1,5 tskbakpulver
  • 75 gmandelmassa
  • 1 dlmynta- hackad

Kardemummakräm

  • 0,75 tskkardemummakärnor
  • 2 dlmjölk
  • 2äggulor
  • 2 mskströsocker
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 1 tsksmör

Rabarbergrädde

  • 2 dlvispgrädde
  • 2 mskrabarbersaft- konc

Gör så här

  1. Kräm: Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel. Koka upp mjölken i en kastrull med kardemumman. Ta kastrullen från plattan. Låt stå och dra ca 10 min.

  2. Vispa äggulor, socker och majsstärkelse luftigt. Sila ner kardemummamjölken i blandningen, rör runt.

  3. Häll tillbaka blandningen i en ren kastrull och koka försiktigt upp under ständig vispning tills den är riktigt tjock. Rör ner smöret. Låt kallna. Lägg krämen i en spritspåse.

  4. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär rabarbern i cm-stora bitar.

  5. Mixa smör och socker i en matberedare. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och lägg i matberedaren. Mixa snabbt ihop till en smet. Riv mandelmassan och blanda ner den tillsammans med rabarber och mynta.

  6. Fyll formar av papper ställda på en muffinsplåt till 2/3 med smet. Gör ett hål i smeten och spritsa ner kardemummakrämen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kallna på galler.

  7. Grädde: Vispa upp grädden med saften. Lägg den i en spritspåse och spritsa på muffinsen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Cecilia Hansson och Mattias Larsson