Recept av Cecilia Hansson och Mattias Larsson
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rabarbercupcake med mynta och kardemummakräm. Cupcaken går utmärkt att frysa, men garnera strax före servering.
Kräm: Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel. Koka upp mjölken i en kastrull med kardemumman. Ta kastrullen från plattan. Låt stå och dra ca 10 min.
Vispa äggulor, socker och majsstärkelse luftigt. Sila ner kardemummamjölken i blandningen, rör runt.
Häll tillbaka blandningen i en ren kastrull och koka försiktigt upp under ständig vispning tills den är riktigt tjock. Rör ner smöret. Låt kallna. Lägg krämen i en spritspåse.
Sätt ugnen på 200°. Skala och skär rabarbern i cm-stora bitar.
Mixa smör och socker i en matberedare. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och lägg i matberedaren. Mixa snabbt ihop till en smet. Riv mandelmassan och blanda ner den tillsammans med rabarber och mynta.
Fyll formar av papper ställda på en muffinsplåt till 2/3 med smet. Gör ett hål i smeten och spritsa ner kardemummakrämen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kallna på galler.
Grädde: Vispa upp grädden med saften. Lägg den i en spritspåse och spritsa på muffinsen.
Recept av Cecilia Hansson och Mattias Larsson