Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
I rabarbercocktail med grapefrukt och vanilj ger grapen en god beska. Här har den kokats till sirap.
Rabarbersirap: Skär rabarbern i små bitar. Skölj grapefrukten noga i ljummet vatten. Dra bort en remsa grapefruktskal med potatiskskalare och pressa ut 1 dl saft. Koka rabarber, grapefruktsaft och -skal, socker och vaniljpulver under lock ca 5 min. Sila blandningen genom en finmaskig sil. Låt kallna.
Blanda rabarbersirap, vodka och grapefrukt i en shaker. Tillsätt rikligt med is och skaka drinken kraftigt. Häll upp i glas och servera.
Foto: Lisa Björner