Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarberchutney

Rabarberchutney passar till det mesta som är grillat, till exempel fläskkött eller kyckling.

Rabarberchutney
Rabarberchutney
Rabarberchutney
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 kgrabarber
  • 2gula lökar
  • 50 gingefära
  • 1chili- röd, t ex spansk peppar
  • 2 dlrårössocker
  • 1 dlvitvinsvinäger
  • 1 tskspiskummin- hel
  • 1 tskkoriander- hel

Gör så här

  1. Ansa och skiva rabarbern. Skala och strimla löken. Skala och finhacka ingefäran. Kärna ur och  hacka chilin. 

  2. Blanda alla ingredienser i en gryta och låt koka ihop ca 20 min till en chutney. 

  3. Fyll chutneyn i väl rengjorda glasburkar. Förvara i kylen.

Vad tyckte du om receptet?