Älskar du också att baka? Missa då inte vårt nya inspirerande nyhetsbrev som är helt inriktat på bakning.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rabarberbullarna fylls med mandelmassa, smör och rabarberkompott. Pensla dem med sockerlag så blir de extra blanka och fina.
Smula jästen i en bunke. Bryn smöret gyllenbrunt i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och blanda i mjölken. Häll vätskan över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt socker, salt och kardemumma.
Arbeta in mjölet till en smidig deg. Plasta bunken och låt jäsa ca 1 ½ timme.
Fyllning: Ansa och skär rabarbern i mindre bitar. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Koka ihop rabarber, vaniljstång, vaniljfrön och socker. Låt det mesta av vätskan koka bort så att kompotten blir fast och tjock i konsistensen. Låt kallna. Ta upp vaniljstången.
Riv bittermandel och mandelmassa och blanda med raberberkompott och smör.
Kavla ut degen till en rektangel, ca 40 x 50 cm, på mjölad arbetsbänk. Bred på rabarbersmeten och vik ihop degen. Nyp ihop hörnen så att smeten hålls inne i paketet. Skär degen i remsor och snurra ihop till bullar. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 1 timme. Sätt ugnen på 225°.
Topping: Koka ihop socker och vatten till en sockerlag. Rosta mandeln i en torr stekpanna.
Grädda bullarna mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut och pensla dem direkt med sockerlag. Strö över mandel och kardemumma. Pensla igen med sockerlag så att mandeln klistras fast. Låt bullarna svalna på galler.
Älskar du också att baka? Missa då inte vårt nya inspirerande nyhetsbrev som är helt inriktat på bakning.