Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarberbullar med vanilj

Söta och bäriga bullar med smak av vanilj. Låt gärna degen jäsa i kylen under natten.

Rabarberbullar med vanilj
Rabarberbullar med vanilj
Rabarberbullar med vanilj
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 50 gjäst för söta degar
  • 3 dlmjölk
  • 1 dlströsocker
  • 8 dlvetemjöl- ca
  • 1,5 tskkardemumma- stött
  • 125 gsmör- rumsvarmt
  • 0,5 tsksalt

Fyllning

  • 75 gsmör- rumsvarmt
  • 2 tskvaniljsocker
  • 350 grabarber- ca
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 mskpotatismjöl

Till pensling och garnering

  • 1ägg
  • pärlsocker
  • evflorsocker

Gör så här

  1. Smula jästen i degbunken och tillsätt kall mjölk och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt socker, vetemjöl, kardemumma, smöret i klickar och salt under tiden degen arbetas i köksmaskinen tills den släpper bunkens kant, i cirka 10 minuter. Plasta degbunken och låt den jäsa i minst 1 timme i rumstemperatur eller ställ in i kylen över natten.

  2. Ta fram degbunken och ställ den i rumstemperatur i 1 timme om den jäst i kylen. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta ihop den. Kavla ut den till en rektangel, cirka 35 × 45 centimeter.

  3. Fyllning: Blanda smör och vaniljsocker. Bred smöret över degplattan. Ansa, skölj, torka av och skiva rabarberstjälkarna i tunna skivor och blanda med socker och potatismjöl i en skål. Fördela över degen. Rulla ihop degen från långsidan till en rulle och skär den i 2 centimeter breda bitar. Lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper, cirka 10 bullar per plåt.

  4. Sätt ugnen på 240 grader. Låt bullarna jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.

  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 6–8 minuter. Låt dem svalna på plåten någon minut och sedan på bakgaller. Strö över florsocker vid serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök