Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rabarberbullar med kardemumma är saftiga bullar som snabbt blir sommarens favorit.
Smula jästen i en bunke och lös upp den i den kalla mjölken. Tillsätt socker, kardemumma, salt och smöret i klickar.
Tillsätt mjölet, lite i taget, och arbeta degen i maskin 12–15 min eller ca 20 min för hand, tills den känns smidig och elastisk. Låt den vila ca 10 min så blir degen mer följsam att arbeta med.
Fyllning 1: Ansa och skär rabarbern i slantar. Koka till en simmig kompott med socker och limesaft, 5–10 min. Låt svalna.
Fyllning 2: Riv mandelmassan och rör ihop med övriga ingredienser.
Ta upp bulldegen på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Kavla ut en del i taget till en tjock rektangel, ca 25 x 50 cm.
Bred på fyllning 2 och ett tunt lager av fyllning 1. Vik degen på mitten och skär i cm-tjocka remsor. Tvinna varje remsa och knyt ihop till en knut. Lägg knutarna på plåtar med bakplåtspapper eller i bullformar och låt jäsa övertäckta ca 1 timme. Sätt ugnen på 200°.
Garnering: Stöt kardemumman och blanda med sockret.
Pensling: Vispa upp ägget och blanda med mjölken.
Pensla bullarna med äggblandningen och strö över lite kardemummasocker. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler.