Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarberbubbel

Vackert rosaröd och läskande drink och även ett gott alkoholfritt alternativ för de som föredrar det. Blanda då rabarbersirapen med bubbelvatten.

Rabarberbubbel Rabarberbubbel Rabarberbubbel
Drink med vitt vin och rabarber Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2rabarberstjälkar- helst rosaröda
  • 2 dlströsocker
  • 3 dlvatten
  • 0,51 flaskavitt vin- fruktigt, blommigt, t ex Sauvignon Blanc eller rosévin (à 75 cl)
  • bubbelvatten
  • isbitar

Gör så här

  1. Ansa och skär rabarbern i bitar, spara lite till garnering. Blanda rabarbern med socker i en kastrull. Häll på vatten och koka i ca 10 min tills rabarbern är helt mjuk.

  2. Låt kallna. Sila rabarbersirapen.

  3. Fördela rabarbersirapen i glas eller i en kanna. Toppa med vin, bubbelvatten och is . 1 del rabarbersirap, 2 delar vin och 1 del bubbelvatten blir lagom proportioner.

  4. Skär den sparade rabarbern i små stavar och garnera med en liten bit rabarberstjälk i varje glas.

Vad tyckte du om receptet?