Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarberbakelse med vaniljsås


Grillad sockerkaka med rabarber och en klick vaniljsås blir en liten fin bakelse.

Rabarberbakelse med vaniljsås

Rabarberbakelse med vaniljsås

Rabarberbakelse med vaniljsås

Annika Broman

Ingredienser

  • 8sockerkaka
  • 34rabarberstjälkar
  • 1myntakvist
  • 3mandelskorpor- smulade
  • 2,5 dlvaniljsås- Kelda, lätt uppvispad
  • 1 dlvatten
  • 1 dlströsocker
  • 0,5vaniljstång- snittad

Gör så här

  1. Börja med marinaden: Koka upp vatten, socker med de urskrapade fröna från den snittade vaniljstången. Låt lagen koka sakta 2-3 minuter. Låt kallna.

  2. Ansa rabarbern och dela den i cirka 8 centimeter långa bitar. Grilla bitarna cirka 2 minuter per sida.

  3. Lägg dem i vaniljmarinaden och låt dra medan du snabbt vänder sockerkaksskivorna på grillen. Servera rabarbern på sockerkaksskivorna med en klick vaniljsås, mandelsmulor och mynta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök