Recept & styling: Lena Söderström Foto: Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det här bakverket påminner om wienerbröd och inte svårt att göra. Fläta ihop smördegslängder och rabarberstjälkar som på bilden.
Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen. Strö över kardemumma och 4 msk av sockret. Dela varje smördegsplatta i 2 bitar. Rulla ihop så att det blir 4 längder.
Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och snitta dem med en liten vass kniv, men inte rakt igenom.
Ansa och dela rabarberstjälkarna i två bitar. Fläta ihop smördegslängderna med rabarberstjälkarna, se bild. Jämna till kanterna med en kniv. Pensla degen med uppvispat äggula. Strö resten av sockret över degen och rabarbern. Grädda i mitten av ugnen 20-30 minuter. Ta ut och låt svalna ca 20 minuter.
Blanda ihop florsocker och vatten till en slät glasyr. Ringla glasyren över bakverken. Sikta över lite florsocker. Skär i bitar inför serveringen.
Recept & styling: Lena Söderström Foto: Eva Hildén
Recept från Mitt kök