Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En kaka som också är en paj. Saftig botten, syrlig rabarber i mitten och med ett gott smul på toppen. Underbar till eftermiddagskaffet.
Sätt ugnen på 200°. Ansa och finskiva rabarbern. Rör ihop de torra ingredienserna. Tillsätt smör, grädde och ägg och rör ihop en jämn smet.
Bred ut smeten i en ugnssäker form, ca 25 × 30 cm, täckt med ett bakplåtspapper i botten. Strö rabarbern över smeten. Tryck till lätt.
Smul: Nyp ihop ingredienserna till ett smul och strö över kakan.
Grädda mitt i ugnen i 30–35 min tills kakan fått fin färg och precis blivit torr i mitten, känn med en sticka. Låt kakan svalna eller kallna innan den skärs i bitar.