Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarber-smulkaka

En kaka som också är en paj. Saftig botten, syrlig rabarber i mitten och med ett gott smul på toppen. Underbar till eftermiddagskaffet.

Rabarber-smulkakaRabarber-smulkakaRabarber-smulkaka
Rabarberpajsmulkaka Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 350 grabarber- gärna rödskalig
  • 4 dlvetemjöl- (240 g)
  • 2 dlströsocker
  • 2 tskvaniljsocker
  • 1,5 tskbakpulver
  • 1 krmsalt
  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlvispgrädde
  • 2ägg

Topping

  • 2,5 dlvetemjöl
  • 1,5 dlströsocker
  • 100 gsmör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Ansa och finskiva rabarbern. Rör ihop de torra ingredienserna. Tillsätt smör, grädde och ägg och rör ihop en jämn smet.

  2. Bred ut smeten i en ugnssäker form, ca 25 × 30 cm, täckt med ett bakplåtspapper i botten. Strö rabarbern över smeten. Tryck till lätt.

  3. Smul: Nyp ihop ingredienserna till ett smul och strö över kakan.

  4. Grädda mitt i ugnen i 30–35 min tills kakan fått fin färg och precis blivit torr i mitten, känn med en sticka. Låt kakan svalna eller kallna innan den skärs i bitar.

Vad tyckte du om receptet?