Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarber- & smörbullar

Rabarber- & smörbullar
Rabarber- & smörbullar
Rabarber- & smörbullar
ÅSA DAHLGREN

Ingredienser

  • 50 gjäst för söta degar
  • 100 gmargarin- eller smör
  • 3 dlmjölk
  • 1ägg
  • 0,75 dlsirap- ljus (eller vanligt socker)
  • 0,5 tsksalt
  • 2 tskkardemumma- mald
  • 11 dlvetemjöl- cirka

Fyllning

  • 300 grabarber
  • 1,5 dlströsocker
  • 0,5 tskkardemumma
  • 100 gmargarin- eller smör

Topping

  • margarin- eller smör att pensla på
  • strösocker- att doppa bullarna i

Gör så här

  1. Börja med fyllningen. Skär rabarbern i bitar och lägg den tillsammans med socker i en kastrull. Koka rabarbern på svag värme tills den är mjuk.

  2. Tillsätt kardemumma och margarin eller smör i klickar och rör så att allt blandas väl. Ställ blandningen kallt.

  3. Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull och tillsätt mjölk. Låt degvätskan bli fingervarm.

  4. Häll lite av degvätskan över jästen och rör. Tillsätt resten av degvätskan, ägg, sirap, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg.

  5. Låt degen jäsa i 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något. Dela degen i två delar och kavla ut varje till en rektangulär platta. Dela varje i 20 jämnstora bitar, cirka 8 x 8 cm.

  6. Lägg cirka 1 msk av fyllningen i mitten på varje degbit. Nyp ihop kanterna och lägg bullen med skarven nedåt på en bakpappersklädd plåt.

  7. Låt bullarna jäsa under bakduk i cirka 30 minuter. Grädda bullarna i 225 grader i cirka 8 minuter och låt dem svalna på galler.

  8. Pensla bullarna med smält matfett och doppa dem i socker.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök