Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarber- och shiraz­marmelad med tryffel­ost och valnötter

Servera marmeladen med valnötter och tryffelost. ­Salta kex är också gott till.

Rabarber- och shiraz­marmelad med tryffel­ost och valnötter
Rabarber- och shiraz­marmelad med tryffel­ost och valnötter
Rabarber- och shiraz­marmelad med tryffel­ost och valnötter
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 0,5vaniljstång
  • 200 grabarber
  • 0,5 dlrött vin
  • 0,5 dlvatten
  • 200 gsyltsocker

Karamelliserade valnötter

  • 100 gvalnötter
  • 3 mskströsocker

Tillbehör

  • 150 gtryffelbrieost

Gör så här

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Lägg vaniljstång och frön i en kastrull. Ansa och skiva rabarbern och lägg den i kastrullen. Häll på vin och vatten.

  2. Koka upp och sjud rabarbern ca 3 min, tills den är mjuk. Tillsätt syltsockret och koka ca 2 min. Häll marmeladen i en varm, väl rengjord burk och låt kallna.

  3. Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Strö över sockret och låt det smälta tills det är karamelliserat. Häll upp nötterna på ett bakplåtspapper och dela på dem med hjälp av två gafflar.

  4. Servera marmeladen med ­valnötter och tryffelost.

Vad tyckte du om receptet?