Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rabarber- och kolanötspaj. Kolanötter på toppen ger extra crunch till den syrliga smulpajen.
Sätt ugnen på 225°. Ansa och skär raberbern i skivor. Snoppa jordgubbarna. Blanda rabarber, jordgubbar, 1 dl socker och potatismjöl i en pajform, 24 cm diameter.
Blanda havregryn, mjöl, 1 dl socker, 1 tsk flingsalt och 150 g smör till en smuldeg. Toppa rabarber och jordgubbar med smuldegen.
Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 min, tills degen fått fin färg.
Smält 1 ½ dl socker i en kastrull tills det är gyllenbrunt. Vispa ner 50 g smör i sockret. Blanda snabbt ner hasselnötter och 1 krm flingsalt.
Ta ut pajen och toppa med kolanötterna. Grädda ytterligare ca 10 min. Låt svalna före servering.