Förvaring och hållbarhet
Rabarber- och jordgubbssylten är hållbar upp till 6 månader, förvaras svalt. Sylten kan också frysas.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Denna rabarber- och jordgubbssylt är familjens favoritsylt, oumbärlig både för stora och små. Den passar till det mesta – pannkakor, våfflor, i filen, på mackan eller på gröten. Suveränt god till en bit brie eller camembert. Kan även kokas av frysta bär.
/matredaktör Gunilla von Heland
Skölj bären, skala och skiva rabarbern i cm-tjocka skivor. Blanda bär och rabarber i en gryta. Tillsätt vatten, vaniljstång och citronsaft. Koka 10 min utan lock.
Rör ner sockret och koka upp. Låt sjuda ca 5 min. Skumma och häll upp på väl rengjorda, varma burkar och sätt på lock. Låt svalna.
Förvaring och hållbarhet
Rabarber- och jordgubbssylten är hållbar upp till 6 månader, förvaras svalt. Sylten kan också frysas.