Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarber- och jordgubbssylt

Denna rabarber- och jordgubbssylt är familjens favoritsylt, oumbärlig både för stora och små. Den passar till det mesta – pannkakor, våfflor, i filen, på mackan eller på gröten. Suveränt god till en bit brie eller camembert.  Kan även kokas av frysta bär. 

/matredaktör Gunilla von Heland

Rabarber- och jordgubbssylt
Rabarber- och jordgubbssylt
Rabarber- och jordgubbssylt
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 500 grabarber
  • 750 gjordgubbar
  • 2 dlvatten
  • 1vaniljstång
  • 2 msksaft från citron- pressad
  • 1 kgsyltsocker

Gör så här

  1. Skölj bären, skala och skiva rabarbern i cm-tjocka skivor. Blanda bär och rabarber i en gryta. Tillsätt vatten, vaniljstång och citronsaft. Koka 10 min utan lock.

  2. Rör ner sockret och koka upp. Låt sjuda ca 5 min. Skumma och häll upp på väl rengjorda, varma burkar och sätt på lock. Låt svalna.

Vad tyckte du om receptet?

Förvaring och hållbarhet

Rabarber- och jordgubbssylten är hållbar upp till 6 månader, förvaras svalt. Sylten kan också frysas.