Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarber- och jordgubbssylt med vinbär och ingefära

En smakrik rabarber- och jordgubbssylt med kryddig ingefära och vackert ljusröd färg.

Rabarber- och jordgubbssylt med vinbär och ingefära
Rabarber- och jordgubbssylt med vinbär och ingefära
Rabarber- och jordgubbssylt med vinbär och ingefära
Foto: Susanne Almers

Ingredienser

  • 500 gjordgubbar
  • 300 gvinbär- vita eller röda
  • 3rabarber- (ca 350 g) medelstora
  • 2 mskingefära- finriven färsk
  • 2 mskvatten
  • 1 kgströsocker

Gör så här

  1. Snoppa jordgubbar och vinbär. Skär jordgubbar och rabarber i bitar.

  2. Lägg bär och rabarber i en kastrull och häll på vattnet. Tillsätt ingefära. Låt koka ca 10 min under lock.

  3. Häll i sockret och rör om. Låt sjuda ytterligare ca 10 min utan lock. Skumma väl.

  4. Skölj ur burkar med hett vatten och häll i den varma sylten. Sätt på locken och låt kallna.

Vad tyckte du om receptet?