Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarber-och-jordgubbskompott

Kompotten kokas i ett huj. Efter 
vila i kylen smakar den gudomligt.

Rabarber-och-jordgubbskompottRabarber-och-jordgubbskompottRabarber-och-jordgubbskompott
Rabarber-och-jordgubbskompott Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 200 grabarber
  • 1vaniljstång
  • 2 mskvatten
  • 100 gjordgubbar- frysta, tinade
  • 0,5 dlråsocker
  • 4biscotti- t ex Cantuccini
  • 1 dlkesella- (10 %)

Gör så här

  1. Skölj rabarbern och skär den i mindre bitar.

  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.

  3. Koka vaniljstång och -frön, rabarber, 
vatten, jordgubbar och socker i en kastrull 
10 min. Häll upp kompotten i en burk och låt den svalna i kylen.

  4. Krossa biscottin.

  5. Varva kompott och kesella i glas. Toppa med biscottismulorna.

Vad tyckte du om receptet?