Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarber- och jordgubbsgazpacho med jordgubbsskum

Rabarber- och jordgubbsgazpacho med jordgubbsskum
Rabarber- och jordgubbsgazpacho med jordgubbsskum
Rabarber- och jordgubbsgazpacho med jordgubbsskum
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 600 grabarber- ansad och skivad
  • 2 dlsauternesvin- eller vitt sött dessertvin
  • 2 mskjordgubbssaft- konc
  • 1 dlvatten
  • 400 gjordgubbar

Skum

  • 2 stäggvitor
  • 3,25 dlströsocker
  • 2,5 dljordgubbar- färska ,, mixade
  • 1 stlime- rivet skal

Dekoration

  • 25 gmandelspån- rostat

Gör så här

  1. Lägg rabarber och strösocker i en rostfri gryta. Låt rabarber och socker smälta samman under omrörning.

  2. Tillsätt sauternesvin, jordgubbssaft och vatten. Ställ i kallt vattenbad för att kallna. Ansa och skiva jordgubbarna och blanda med rabarbern. Häll upp i glas och ställ kallt.

  3. Vispa äggvitorna och sockret hårt. Tillsätt mixade jordgubbar och fortsätt att vispa till ett fluffigt skum. Spritsa eller skeda upp jordgubbsskum i glaset och dekorera med rostat mandelspån.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök