Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarber- och ingefärsdrink

Somrig drink som dessutom är enkel att förbereda i god tid. I de vuxnas drinkar ersätts päroncider med mousserande vin.

Rabarber- och ingefärsdrinkRabarber- och ingefärsdrinkRabarber- och ingefärsdrink

Ingredienser

  • 300 grabarber
  • 1 bitingefära- (ca 25 g)
  • 2 dlströsocker
  • 2 dlvatten
  • 3 flaskorpäroncider- (ca 1 liter)

Garnering

  • 15 småjordgubbar

Gör så här

  1. Skär rabarbern i små bitar. Skala och finriv ingefäran.

  2. Koka rabarber, ingefära, socker och vatten utan lock ca 5 min.

  3. Sila och låt kallna.

  4. Häll ca 1 msk i glasen och fyll på med cider. Garnera med jordgubbar och servera.

Vad tyckte du om receptet?