Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarber- och hallonmarmelad

Choklad i marmelad är både spännande och nytt. Servera den till desserter med glass och bär eller på nygräddade scones. Som present är den utmärkt!

Rabarber- och hallonmarmeladRabarber- och hallonmarmeladRabarber- och hallonmarmelad

Ingredienser

  • 500 grabarber
  • 500 ghallon
  • 1 kgströsocker
  • 3citroner- pressad saft av
  • 250 gmörk choklad- mörk gärna Guanaja (70%)

Gör så här

  1. Skala och skär rabarbern i mindre bitar. Ta bort dåliga hallon. Blanda frukt, socker och citronsaft i en skål, täck med plastfilm och låt stå kallt i 12 timmar.

  2. Häll frukten i en gryta och koka sakta till 105°.

  3. Ta av kastrullen och rör i chokladen, häll marmeladen på rengjorda varma burkar och sätt genast på lock.

Vad tyckte du om receptet?