Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarber- och citronsaft

Citron förhöjer smaken på den syrliga rabarbersaften.

Rabarber- och citronsaftRabarber- och citronsaftRabarber- och citronsaft
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 kgrabarber
  • 1,5 lvatten
  • 5 dlströsocker
  • 2 dlcitron- pressad

Gör så här

  1. Ansa och skiva rabarbern. Blanda rabarber, vatten, socker och citronsaft i en kastrull. Koka ihop ca 15 min, tills rabarbern är mjuk och vätskan har blivit rosa. 

  2. Häll rabarbern i en silduk och låt rinna av. Sila genom silduk till en klar saft och fyll i väl rengjorda varma flaskor. Förvara svalt. 

Vad tyckte du om receptet?