Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Syrligt och lite sött på samma gång. Nyslungad sorbet med yoghurt serveras till. Egna marshmallows imponerar förstås på varje gäst.
Skala en rabarber och skär den i tunna strimlor till garnering. Lägg i kylen.
Skär hälften av rabarbern i 3 cm stora bitar och spara i kylen.
Koka övrig rabarber tillsammans med socker, delad vaniljstång och vatten tills rabarbern blir mosig.
Sila saften från rabarbern i en ny kastrull. Lägg i de skurna rabarberbitarna. Koka upp rabarbersaften. Ta upp bitarna ur lagen, ställ kallt.
Koka ihop rabarbersaften tills temperaturen är 108°. Sila och ställ in i kylen.
Sorbet: Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Koka upp socker, glukos och vatten. Låt lagen svalna till ca 70°, rör ner gelatinet. Låt svalna.
Blanda mjölk och yoghurt. tillsätt sockerlagen. Frys sorbetsmeten i glassmaskin.
Servering: Skeda upp sorbeten på lite kaksmulor. Fördela rabarberbitarna som på bilden. Lägg den strimlade rabarbern och lite kaksmulor på toppen. Garnera med mynta. Servera med marshmallows.