Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sötsyrlig rabarber som fått smälta lite i ugnen, serveras med en söt och crunchig crumble med kardemumma och vaniljgrädde. En läcker men ganska lättfixad dessert som passar perfekt till valborgsfesten!
Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i 4 centimeter långa bitar. Lägg över i ugnsfast form och vänd runt med strösockret. Tillaga i ugnen, cirka 10 minuter. Låt kallna.
Mixa solroskärnor eller skållad mandel med mjölet i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt kardemumma, socker och smör skuret i små bitar. Kör snabbt ihop till en grynig massa.
Fördela smuldegen i en liten långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills degen fått färg, cirka 10 minuter. Låt svalna.
Bryt smuldegen i bitar. Lägg hälften av smulorna i botten på portionsskålarna. Fördela rabarbern i skålarna och lägg lite mer smulor överst. Servera med en klick vispad grädde med florsocker och vaniljsocker. Garnera med smulor och mynta.
Recept från Mitt kök