Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarber med kardemummacrumble och vaniljgrädde

Sötsyrlig rabarber som fått smälta lite i ugnen, serveras med en söt och crunchig crumble med kardemumma och vaniljgrädde. En läcker men ganska lättfixad dessert som passar perfekt till valborgsfesten!

Rabarber med kardemummacrumble och vaniljgrädde
Rabarber med kardemummacrumble och vaniljgrädde
Rabarber med kardemummacrumble och vaniljgrädde
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 600 grabarber- späd
  • 1,5 dlströsocker

Crumble

  • 0,5 dlsolroskärnor- eller skållad mandel
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 0,75 tskkardemummakärnor- stötta
  • 0,5 dlströsocker
  • 75 gsmör- kallt

Till servering

  • 2 dlgrädde
  • 1 mskflorsocker
  • 2 tskvaniljsocker

Till garnering

  • mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i 4 centimeter långa bitar. Lägg över i ugnsfast form och vänd runt med strösockret. Tillaga i ugnen, cirka 10 minuter. Låt kallna.

  2. Mixa solroskärnor eller skållad mandel med mjölet i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt kardemumma, socker och smör skuret i små bitar. Kör snabbt ihop till en grynig massa.

  3. Fördela smuldegen i en liten långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills degen fått färg, cirka 10 minuter. Låt svalna.

  4. Bryt smuldegen i bitar. Lägg hälften av smulorna i botten på portionsskålarna. Fördela rabarbern i skålarna och lägg lite mer smulor överst. Servera med en klick vispad grädde med florsocker och vaniljsocker. Garnera med smulor och mynta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök