Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rabarber med gräddyoghurt och havresmulor är en fräsch avslutning på middagen. De olika delarna i desserten går bra att förbereda. Lägg ihop dem precis före servering, så blir inte de frasiga smulorna uppmjukade.
Ansa och skär rabarbern i bitar. Lägg rabarber, socker, ingefära och citron i en stekpanna och värm på svag värme under lock tills rabarbern nästan mjuknat. Låt kallna.
Smulor: Blanda havregryn, sirap och smör i en stekpanna och låt smälta samman under omrörning tills det fått fin färg. Låt kallna.
Yoghurt: Vispa grädden och rör ner yoghurten. Tillsätt sockret.
Varva rabarber, smulor och yoghurt i glas eller burkar och servera direkt.