Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarber med gräddyoghurt och havresmulor

Rabarber med gräddyoghurt och havresmulor är en fräsch avslutning på middagen. De olika delarna i desserten går bra att förbereda. Lägg ihop dem precis före ser­vering, så blir inte de frasiga ­smulorna uppmjukade.

Rabarber med gräddyoghurt och havresmulor
Rabarber med gräddyoghurt och havresmulor
Rabarber med gräddyoghurt och havresmulor
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 300 grabarber
  • 3 mskråsocker
  • 1 tskingefära- riven
  • 2 tskcitron- pressad

Havresmulor

  • 1,5 dlhavregryn
  • 2 msksirap- ljus
  • 1,5 msksmör

Gräddyoghurt

  • 2 dlvispgrädde
  • 1 dlturkisk yoghurt
  • 1 mskströsocker

Gör så här

  1. Ansa och skär rabarbern i bitar. Lägg rabarber, socker, ingefära och citron i en stekpanna och värm på svag värme under lock tills ­rabarbern nästan mjuknat. Låt kallna.

  2. Smulor: Blanda havregryn, ­sirap och smör i en stekpanna och låt smälta samman under om­rörning tills det fått fin färg. ­Låt ­kallna.

  3. Yoghurt: Vispa grädden och rör ner yoghurten. Tillsätt sockret.

  4. Varva rabarber, smulor och ­yoghurt i glas eller burkar och ­servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?