Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fantastisk mazarinkaka fylld med rabarber. Rabarbern kan hackas i små bitar och strös över, eller läggas i decimeterlånga bitar vågrätt över kakan.
Hacka ihop mjöl, socker, vaniljsocker och smöret, skuret i bitar, i en matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt den vila i kylen i ca 1 tim. Sätt ugnen på 200°.
Kavla ut degen och klä en avlång pajform med avtagbar kant, ca 11 x 35 cm. Nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10–12 min.
Fyllning: Rör ihop smör och socker. Vispa i äggen, ett i taget. Riv mandelmassan och vänd ner den. Häll smeten i det förgräddade pajskalet.
Ansa rabarbern. Halvera stjälkarna på längden och skär dem sedan i bitar som är lika långa som formen. Lägg dem på längden i fyllningen och strö över rårörsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 25 min. Låt svalna.
Servera med vaniljglass eller vispad grädde.