Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarber-mazarinkaka

Fantastisk mazarinkaka fylld med rabarber. Rabarbern kan hackas i små bitar och strös över, eller läggas i decimeterlånga bitar vågrätt över kakan.

Rabarber-mazarinkakaRabarber-mazarinkakaRabarber-mazarinkaka
Recept på en fantastisk mazarinkaka fylld med rabarber. Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 4 dldinkelsikt- (240 g)
  • 0,5 dlströsocker
  • 2 tskvaniljsocker
  • 200 gsmör
  • 1äggula

Fyllning

  • 75 gsmör- rumsvarmt
  • 1 dlströsocker
  • 2ägg
  • 200 gmandelmassa
  • 250 grabarber
  • 2 mskrårörsocker

Tillbehör

  • vaniljglass- eller vispad grädde

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl, socker, vaniljsocker och smöret, skuret i bitar, i en matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt den vila i kylen i ca 1 tim. Sätt ugnen på 200°. 

  2. Kavla ut degen och klä en avlång pajform med avtagbar kant, ca 11 x 35 cm. Nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10–12 min.

  3. Fyllning: Rör ihop smör och socker. Vispa i äggen, ett i taget. Riv mandelmassan och vänd ner den. Häll smeten i det förgräddade pajskalet.

  4. Ansa rabarbern. Halvera stjälkarna på längden och skär dem sedan i bitar som är lika långa som formen. Lägg dem på längden i fyllningen och strö över rårörsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 25 min. Låt svalna.

  5. Servera med vaniljglass eller vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?