Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarber- och hallonpajer

Recept på rabarber- och hallonpajer. Bittermandel är en lite bortglömd smaksättare. Här får den ge smak till fina små portionspajer med rabarber och hallon! Använd bara rabarberstjälkar av god kvalitet, det vill säga de ska vara spänstiga, saftiga och spröda.

Rabarber- och hallonpajer
Rabarber- och hallonpajer
Rabarber- och hallonpajer
Foto: Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 100 gmargarin- eller smör
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 0,5 dlströsocker
  • 0,5 tskbakpulver

Fyllning

  • 200 grabarber
  • 2 dlhallon
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 mskpotatismjöl
  • 100 gmandelmassa
  • 1ägg
  • 1 dlvispgrädde
  • 3bittermandlar

Servering

  • vaniljsås- vispad grädde eller glass

Gör så här

  1. Blanda margarin eller smör, vetemjöl, socker och bakpulver till en deg i en bunke.

  2. Dela degen i 8 delar och tryck ut varje del i en portionspajform som är cirka 10 centimeter i diameter. Ställ formarna kallt i 30 minuter.

  3. Skär rabarber i små bitar och blanda dem med hallon, socker och potatismjöl i en skål. Fördela blandningen i paj-formarna.

  4. Kör mandelmassan i en matberedare tillsammans med ägg och grädde. Om du saknar en matberedare, dela mandelmassan i bitar och använd en elvisp.

  5. Riv bittermandlarna på ett rivjärn och tillsätt till mandelsmeten.

  6. Bred mandelsmeten över frukten och grädda pajerna i 225 grader i närmare 20 minuter. Mandelsmeten ska ha stelnat, täck eventuellt formarna med aluminiumfolie de sista minuterna.

  7. Servera pajerna med vaniljsås, vispad grädde eller glass.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök