Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på coleslaw med rabarber. En fräsch och syrlig variant på coleslaw. Passar perfekt till grillat!
Blanda rabarber, vatten och honung i en liten kastrull. Koka upp och låt sjuda under lock ca 5 min. Tillsätt vinäger och citronsaft och låt sjuda utan lock ca 5 min. Låt kallna. Sila bort rabarbern och tillsätt olja.
Skiva rabarbern tunt på längden, gärna med en osthyvel eller mandolin. Skär sedan i tunna strimlor, ca 5 cm långa. Skala och skär morötterna i tunna stavar, alternativt riv dem eller svarva dem i en spiralizer. Skala och halvera löken och skär den i tunna skivor. Låt eventuellt löken ligga i kallt vatten ca 15 min för att få den lite mildare.
Blanda grönsakerna med dressingen. Krydda med salt och peppar.