Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarber-coleslaw

Recept på coleslaw med rabarber. En fräsch och syrlig variant på coleslaw. Passar perfekt till grillat!

Monica Eisenman
Lisa Eisenman Frisk
Rabarber-coleslaw
Rabarber-coleslaw
Rabarber-coleslaw
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 100 grabarber
  • 2morötter
  • 1rödlök- liten
  • 3 dlvitkål- strimlad
  • 2 dlrödkål- strimlad
  • 0,25 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Dressing:

  • 3 dlrabarber
  • 1 dlvatten
  • 0,5 dlhonung
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 1 tsksaft från citron
  • 1 mskolivolja

Dressing:

  1. Blanda rabarber, vatten och honung i en liten kastrull. Koka upp och låt sjuda under lock ca 5 min. Tillsätt vinäger och citronsaft och låt sjuda utan lock ca 5 min. Låt kallna. Sila bort rabarbern och tillsätt olja.

  2. Skiva rabarbern tunt på längden, gärna med en osthyvel eller mandolin. Skär sedan i tunna strimlor, ca 5 cm långa.  Skala och skär morötterna i tunna stavar, alternativt riv dem eller svarva dem i en spiralizer. Skala och halvera löken och skär den i tunna skivor. Låt eventuellt löken ligga i kallt vatten ca 15 min för att få den lite mildare.

  3. Blanda grönsakerna med dressingen. Krydda med salt och peppar. 

Vad tyckte du om receptet?