Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Avsluta middagen med mästerkocken Leif Mannerströms fräscha och goda rabarberclafouti. Leif serverar gärna i små pajformar, men det är både enklare och snabbare att göra i en vanlig pajform.
Blanda mjöl och socker i en skål, arbeta in smöret med fingrarna och häll på så mycket kallt vatten att degen binds ihop. Kavla ut degen och klä en 25 cm vid pajform. Låt vila i kylskåpet i cirka 30 minuter. Förgrädda pajskalet cirka 10 minuter i 200 graders ugnsvärme. Ställ att svalna.
Rensa och skiva ner rabar- bern och baka sen med socker i ugnen i cirka 5 minuter i 150 grader.
Mal mandeln till ett fint mjöl i matberedare. Vispa ihop mandelmjölet med florsockret och äggen tills det blir ljust och fluffigt.
Smält smöret och rör ner tillsammans med mjölet.
Vispa sen separat de två äggvitorna tillsammans med florsockret tills det blir hårt och glansigt. Vänd ner försiktigt i smeten.
Häll sen smeten i det för- gräddade pajskalet och lägg rabarbern i mitten. Grädda cirka 20 minuter i ugnen på 200 grader.
Recept från Mitt kök