Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rabarber-”chips” med smak av fläder äts istället för godis. Här använder du bara skalen på rabarbern. Själva fruktköttet kan du spara och använda till t ex bakverk, saft eller sylt.
Sätt ugnen på 100°. Skölj rabarbern noggrant. Skala den så tunt som möjligt i breda strimlor, t ex med mandolin eller osthyvel. Blanda skal, socker, saft och salt i en kastrull och värm tills sockret har smält och skalen har mjuknat något.
Lägg ut skalen på en plåt täckt med bakplåtspapper. Torka mitt i ugnen ca 20 min. Håll koll så att skalen inte bränns, tiden beror på hur tunna de är. Ta ut och låt kallna.