Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarber-bellini

Recept på rabarber-bellini. Bjud på årets första rabarber i en bubblande drink!

Rabarber-belliniRabarber-belliniRabarber-bellini
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 150 gjordgubbar- färska eller frysta
  • 1 dlströsocker
  • 1 mskcitron- pressad
  • 0,25 tskvaniljpulver
  • 1 flaskavin- mousserande, (75 cl)
  • 300 grabarber- (3-4 stjälkar)

Gör så här

  1. Ansa och skiva rabarbern tunt. Snoppa jordgubbarna om du använder färska.

  2. Lägg rabarber och jordgubbar i en gryta och tillsätt socker, citronsaft och vaniljpulver. Sjud under lock 2–3 min, tills det tjocknar. Mixa med en mixerstav och låt kallna.

  3. Fördela purén i drinkglas och häll över lite av vinet under omrörning med en lång sked eller drinkpinne. Häll på resterande vin och servera genast.

Vad tyckte du om receptet?

Följ med på vinresa till Leth i Österrike!

Vi har skräddarsytt en riktig drömresa till Gyllene Glaset-vinnaren Leth i distriktet Wagram och besök i vackra Wien. Följ med oss dit den 13–16 september!

LÄS MER OM RESAN HÄR.