Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En saftig kaka med små öar av syrlig rabarber. Blir extra god ihop med vaniljglass.
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form som rymmer ca 1 1/2 liter. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret och tillsätt mjölken. Blanda ner smörblandningen i äggsmeten. Blanda 3 1/2 dl mjöl, bakpulver, kardemumma och salt och vänd försiktigt ner i smeten.
Blanda florsocker och 1 msk mjöl. Ansa och skär rabarbern i 1 cm långa bitar. Blanda dem med florsockerblandningen. Vänd ner rabarbern i smeten.
Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Prova med en sticka som ska komma upp torr.
Låt kakan svalna något innan den stjälps upp på ett fat eller galler och får kallna.