Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Quornwok med varm couscoussallad

Quornwok med varm couscoussallad är en snabblagad vegetarisk wok som serveras med couscous, syrlig fetaost och lättkokt broccoli.

Quornwok med varm couscoussallad
Quornwok med varm couscoussallad
Quornwok med varm couscoussallad
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 gquornbitar- frysta
  • 1gul lök
  • 1paprika- gul
  • 250 gbroccoli
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 4 dlcouscous
  • 75 gfetaost
  • 1,5 tskrödvinsvinäger
  • 1 krukaoregano
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och strimla löken. Kärna ur och hacka paprikan. Hetta upp 1/2 msk olja i en wokpanna och stek lök, paprika och quornbitar på medelvärme ca 10 min. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm peppar.

  2. Skär broccolibuketterna i 1 cm tjocka skivor. Koka upp 5 dl vatten med buljongtärningen. Tillsätt couscous och broccoli. Lägg ett lock på kastrullen och ställ den åt sidan ca 5 min. Rör upp couscousen med en gaffel så att den blir luftig. Smula i fetaosten och rör ner 1 msk olja och vinäger.

  3. Grovhacka oreganon och ­blanda ner hälften i woken. Lägg couscousen på ett fat. Toppa med quornwoken och resterande ­oregano.

Vad tyckte du om receptet?