Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Quorngryta med indiska smaker

Quornfärs är verkligen en trevlig upptäckt! Den påminner om vanlig färs, men ger en mycket mer lättsam smak. Pröva!

Quorngryta med indiska smaker
Quorngryta med indiska smaker
Quorngryta med indiska smaker
Annika Broman

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,25röd chili
  • 2paprikor
  • olivolja- margarin eller smör att steka i
  • 300 gquornfärs- finns i frysdisken
  • salt
  • peppar
  • 500 gkrossade tomater
  • 0,5 dltomatpuré
  • 1 dlvatten
  • 1 tskspiskummin
  • 0,5 tskkoriander
  • 1 krmkardemumma
  • 1 krmkanel
  • 1 mskingefära- färsk, finriven
  • 1 dlgröna ärtor
  • 50 gsötmandel- skållad skalad

Servering

  • matvete- kokt
  • turkisk yoghurt

Gör så här

  1. Hacka löken och pressa vitlöken. Skär chilin i riktigt små bitar. Skär paprikorna i bitar. Fräs alla grön­saker i en stekpanna.

  2. Lägg över lök, vitlök och chili i en gryta. Lägg paprikan åt sidan.

  3. Stek quornen, hälften åt gången, i stekpannan. Salta och peppra. Tillsätt quorn, krossade tomater, tomatpuré, vatten, spiskummin, koriander, kardemumma, kanel och ingefära till grytan. Låt alltsammans koka i 15 minuter.

  4. Tillsätt paprika, ärtor och sötmandel. Smaka av med salt. Servera quorngrytan med kokt matvete och turkisk yoghurt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök