Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Quorn i syrlig dillsås

Recept på quorn i syrlig dillsås. Lättlagad vegomat. Såsen påminner om en klassisk dillsås.

Quorn i syrlig dillsåsQuorn i syrlig dillsåsQuorn i syrlig dillsås
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 400 gquornbitar- frysta
  • 2,5 dlmjölk
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 500 gknippmorötter
  • 150 gsockerärter
  • 1 krukadill
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 800 gfärskpotatis

Gör så här

  1. Vispa ihop mjölk, buljongtärning, crème fraiche och majs-stärkelse i en kastrull. Låt såsen småkoka under vispning ca 2 min.

  2. Lägg i quornbitarna och småkoka under omrörning ca 5 min.

  3. Skala morötterna, halvera om de är stora. Koka i lättsaltat vatten ca 6 min. Tillsätt ärterna när 1 minut återstår av koktiden. Häll av och skölj i kallt vatten.

  4. Hacka dillen och blanda ner i såsen. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Servera med nykokt färskpotatis och grönsaker. 

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: