Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Quorn i fransk senapssås

Quorn i fransk senapssås är en smakrik vegetarisk rätt. Tycker du att såsen är för tunn kan den redas med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten.

Quorn i fransk senapssås
Quorn i fransk senapssås
Quorn i fransk senapssås
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 gquornbitar- frysta
  • 3 dlris
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 dlvispgrädde
  • 3 mskdijonsenap
  • 250 gsparrisbroccoli
  • 150 gkörsbärstomater
  • 1 krukagräslök
  • smör
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk smör ca 2 min. Tillsätt quornbitarna och låt dem fräsa med ca 3 min. Häll över grädde och 2 dl vatten. Tillsätt senapen och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt sjuda utan lock ca 10 min.

  3. Koka sparrisbroccolin i lättsaltat vatten ca 3 min. Tillsätt tomaterna och koka ytterligare 1 minut. Låt rinna av.

  4. Grovhacka gräslöken. Blanda ner hälften i grytan och strö resten över. Servera med ris och grönsaker.

Vad tyckte du om receptet?