Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på quinoasallad med vitkål, edamamebönor, picklad rödlök och spiskummin. Frön från Sydamerika får smak av Mellanöstern. Serveras varm.
Picklad lök: Koka upp vinäger, socker, vatten och salt. Skala och skär löken i klyftor. Lägg löken i den kokande lagen och ta kastrullen från värmen. Låt löken kallna i lagen.
Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka vitlöken. Blanda den med citronsaft och 1 dl olja.
Strimla vitkålen. Stek vitkål, bönor och quinoa i 1/2 dl olja 3–4 min.
Blanda ner spiskummin, vitlöksvinägrett och picklad rödlök. Krydda med salt.