Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Quinoasallad med vitkål, edamamebönor, picklad rödlök och spiskummin

Recept på quinoasallad med vitkål, edamamebönor, picklad rödlök och spiskummin. Frön från Sydamerika får smak av Mellan­östern. Serveras varm.

Quinoasallad med vitkål, edamamebönor, picklad rödlök och spiskummin
Quinoasallad med vitkål, edamamebönor, picklad rödlök och spiskummin
Quinoasallad med vitkål, edamamebönor, picklad rödlök och spiskummin
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 400 gquinoa
  • 3vitlöksklyftor
  • 1 dlolivolja- + ½ dl
  • 1 dlcitron- pressad
  • 350 gvitkål
  • 400 gedamamebönor
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 1 tsksalt

Picklad rödlök

  • 0,5rödlök
  • 0,25 dlrödvinsvinäger
  • 0,25 dlströsocker
  • 0,5 dlvatten
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Picklad lök: Koka upp vinäger, socker, vatten och salt. Skala och skär löken i klyftor. Lägg löken i den kokande lagen och ta kastrullen från värmen. Låt löken kallna i lagen.

  2. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka vitlöken. Blanda den med citronsaft och 1 dl olja.

  3. Strimla vitkålen. Stek vitkål,  bönor och quinoa i 1/2 dl olja 3–4 min.

  4. Blanda ner spiskummin, vitlöksvinägrett och picklad rödlök. Krydda med salt.

Vad tyckte du om receptet?