Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Quinoasallad med persikor

Quinoa är proteinrika frön från ett gräs som växer i Anderna. Numera kan du köpa quinoa i de allra flesta livsmedelsaffärer. Annars är bulgur ett gott alternativ. Här använder jag olivolja med 

citronsmak, men du kan också blanda olivolja med rivet citronskal. Den här salladen är god till grillat fläskkött och kyckling.

Quinoasallad med persikorQuinoasallad med persikorQuinoasallad med persikor
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 dlquinoa
  • 2 stpersikor- eller nektariner
  • 100 gsockerärter
  • 3 mskcitronolivolja
  • 150 gchèvreost
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 1 stbladsallad- ett huvud

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen och låt den kallna.

  2. Skär persikorna i klyftor och grilla dem snabbt.

  3. Förväll sockerärterna i lättsaltat vatten cirka en minut. Låt dem rinna av.

  4. Blanda quinoa, persikor, sockerärter, olja och smulad ost. Smaka av med salt och peppar.

  5. Lägg upp grönsalladen på ett fat och fördela quinoan över.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök