Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Quinoasallad med nektariner och parmaskinka

Quinoa är proteinrika frön från ett gräs som växer i Anderna. 

 Om du inte får tag på quinoa är bulgur ett gott alternativ.  

Quinoasallad med nektariner och parmaskinkaQuinoasallad med nektariner och parmaskinkaQuinoasallad med nektariner och parmaskinka
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 dlquinoa
  • 2nektariner
  • 100 gsockerärter
  • 3 mskcitronolivolja
  • 150 gchèvreost
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1kruksallad
  • 150 gparmaskinka- till servering

Gör så här

  1. Skölj quinoan i ljummet vatten. Koka den enligt anvisningen på förpackningen. Låt den svalna.

  2. Kärna ur och skär nektarinerna i klyftor. Grilla dem snabbt i grillpanna eller på utegrill. Det går också bra att steka dem hastigt. Strimla sockerärterna.

  3. Blanda quinoa, nektariner, sockerärter, olja och smulad ost. Smaka av med salt och peppar.

  4. Lägg upp grönsalladen på ett fat och fördela quinoa­salladen över. Lägg på parma­skinkan.

Vad tyckte du om receptet?

 Ca 470 kcal per portion, 28 g fett, 24 g protein, 34 g kolhydrater