Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Quinoasallad med mango och persika

Laga en matig karibisk quinoasallad med mango och persika.

Quinoasallad med mango och persika
Quinoasallad med mango och persika
Quinoasallad med mango och persika
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 3 dlquinoa- tricolor
  • 6 dlvatten
  • 0,5 tsksalt
  • 1 mskcitronolivolja
  • 1lime
  • 1röd lök
  • 1mango
  • 3persikor- grillade klyftade
  • 70 grucolasallad
  • salt- svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj quinoan i varmt vatten och låt den rinna av. Koka upp vatten och salt. Tillsätt quinoan och rör om. Sjud under lock, cirka 12 minuter. Låt den svalna.

  2. Blanda grynen med citronolivolja och pressad lime. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Dela och skär mangon i bitar.

  3. Blanda salladen i en stor skål med sköljd och slungad rucolasallad precis innan serveringen. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök