Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Quinoasallad med lax och rödbetor

En oväntad men mycket god smakkombination. Rödbetans sötma och den syrliga fetaosten gifter sig fint ihop. Gemsalladen är härligt krispig och har en något sötaktigare smak är isbergssallad.

Quinoasallad med lax och rödbetor
Quinoasallad med lax och rödbetor
Quinoasallad med lax och rödbetor
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Lax

  • 400 glax
  • 0,5 dlsesamfrön
  • 1 mskrapsolja

Sallad

  • 2 huvudengemsallad- i klyftor
  • 40 gröda mangoldskott

Quinoa

  • 6 dlquinoa- kokt (ca 3 dl okokt)
  • 0,5rödlök
  • 2rödbetor- kokta
  • 75 gfetaost- ca 16 % fetthalt
  • 4citronklyftor
  • 2 krmsalt
  • svartpeppar- malen

Dressing

  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 tskingefära- finriven
  • 4 mskolivolja

Gör så här

  1. Dela laxen i 3x3 stora bitar, vänd bitarna i sesamfrön och stek laxen i rapsoljan på medelvärme. Salta och peppra.

  2. Lägg salladen och mangoldbladen på ett stort fat. Lägg quinoan. Strimla rödlöken och strö över. Skär rödbetorna i klyftor och lägg på. Strö över fetaosten. Garnera med citronklyftor.

  3. Rör ihop alla ingredienser till dressingen och ringla över.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök