Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera dessa smaskiga teriyakispett till lunch eller på brunchbuffén.
Skölj och koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen. Låt den kallna.
Skala och strimla moroten tunt. Skiva salladslöken och skiva broccolin tunt.
Blanda allt i en skål och häll på en dressing av pressad limesaft, rapsolja, salt, peppar och rör om.
Skär kycklingfiléerna i små tärningar och lägg i en plastpåse med teriyakisås blandad av svampsoja, torr sherry, farinsocker, riven vitlök, riven ingefära, rapsolja, salt och peppar. Låt marinera i 30 minuter.
Lägg grillspetten i blöt i 10 minuter. Trä upp cirka 6 kycklingbitar på varje spett. Grilla runtom under grillelementet i ugnen, i cirka 6 minuter.
Vid serveringen läggs quinoasallad på hjärtsalladsblad och toppas med ett grillspett. Dra av kycklingbitarna innan salladen viks ihop och äts.
Recept från Mitt kök