Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Quinoasallad med varmrökt lax och senapsdressing

Recept på matig sallad med quinoa och rökt lax. Quinoa odlas nu även i södra delen av Sverige. Det är en mineralrik ört som härstammar från Sydamerika där den odlats i tusentals år.

Quinoasallad med varmrökt lax och senapsdressing
Quinoasallad med varmrökt lax och senapsdressing
Quinoasallad med varmrökt lax och senapsdressing
Quinoasallad med varmrökt lax. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 dlquinoa- (svensk råvara)
  • 300 gvarmrökt lax- MSC-märkt
  • 200 gharicots verts- färska eller frysta
  • 200 ggröna ärter- frysta
  • 1 knippadill
  • 2gemsallad

Dressing

  • 3 mskgula senapsfrön
  • 2 mskhonung
  • 0,5 dlrapsolja
  • 1vitvinsvinäger
  • 2 krmsalt

Tillbehör

  • citronklyftor

Gör så här

  1. Skölj quinoan noga i ljummet vatten. Koka den enligt anvisning på förpackningen.

  2. Dressing: Rosta senapsfröna i en torr, het stekpanna tills de börjar ”poppa”. Lägg dem i en mortel och stöt dem lätt. Blanda senapsfröna med honung, olja och vinäger. Krydda med salt.

  3. Bryt laxen i bitar. Ansa färska haricots verts. Koka haricots verts och ärter i lättsaltat vatten i ca 3 min. Spola hastigt av med kallt vatten och låt rinna av. Plocka dillen i små kvistar. Bryt salladen i bitar.

  4. Varva quinoa, lax, bönor, ärter, dill och sallad på ett fat. Ringla över lite av dressingen och servera resten av dressingen till samt citronklyftor.

Vad tyckte du om receptet?