Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Quinoasallad med hallon, getost och salta mandlar

Quinoasallad med hallon, getost och salta mandlar mättar bra. Quinoa finns i många olika färger och storlekar. Det lilla fröet är en bra källa till protein och är rikt på kostfibrer.

Quinoasallad med hallon, getost och salta mandlar
Quinoasallad med hallon, getost och salta mandlar
Quinoasallad med hallon, getost och salta mandlar
Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 3 dlquinoa- svart
  • 1 dlhallon- + 1 dl
  • 200 gchèvreost
  • 50 gmandlar- salta
  • 100 ggemsallad
  • olivolja
  • vinäger
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skölj quinoan noga i ljummet vatten. Koka den enligt förpackningens anvisning. Mixa 1 dl hallon med 1 msk olja, 1 msk vinäger, 2 msk vatten, 1/2 tsk socker, 2 krm salt och 1 krm peppar.

  2. Sätt ugnen på 250°. Skär osten i skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen tills osten fått fin färg, ca 8 min. Grovhacka mandeln. Bryt salladen i bitar.

  3. Lägg quinoan på ett fat och toppa med ost, mandel, sallad och 1 dl hallon. Servera hallondressingen vid sidan om.

Vad tyckte du om receptet?

Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma!

Köp den här – extrapris för prenumeranter!